Thema's

Op deze pagina vind je een overzicht van alle speurtochten met een verhaal.
De thema’s zijn uit te breiden met leuke extra activiteiten.

Een speurtocht kinderfeestje is standaard 3 uur.

Voor zowel jongens als meisjes.

 Wij maken in onze thema’s geen onderscheid tussen “jongens en meisjes”.
De thema’s zijn zo gemaakt dat het voor iedereen leuk is.

Niet alleen voor de jarige maar ook voor de vriendjes en vriendinnetjes.

Schildknaap John heeft een droom en dat is meedoen aan een heus Riddertoernooi. Maar daarvoor moet je wel een Ridder hebben die aan het toernooi mee kan doen. Om jezelf Ridder te noemen moet je tot Ridder worden “geslagen”. Dit kan niet zomaar met ieder zwaard. Het verhaal gaat dat het zwaard van Excalibur na honderden jaren nog steeds wacht op een nieuwe eigenaar… In het thema Ridder en het riddertoernooi laten de kinderen zien dat ze dapper genoeg zijn om een echte ridder te worden. Op zoek naar het zwaard van Excalibur worden de kinderen uitgedaagd om de zwaarste proeven van een Riddertoernooi te overleven. Wie is er stoer genoeg om het toernooi te winnen en het zwaard te vinden?
Onze astronaut is jaren geleden op de maan geweest en heeft toen samen met zijn collega’s maanstenen meegenomen naar de aarde. Dat is belangrijk voor onderzoek, maar helaas zijn de maanstenen al twee maanden zoek. Waar zijn de maanstenen gebleven? Wie van jullie wil samen met onze Astronaut op zoek naar de verdwenen maanstenen? Astronaut Willen zal heel blij zijn als de maanstenen weer terug zijn en misschien beleef je wel een echt astronauten-avontuur. Spannend wordt het in ieder geval. Astronaut en de zoektocht naar de maansteen in een speurtocht in het thema ruimtevaart.
Ken je het sprookje van de zeven dwergen? Of Joris en de draak? Waar komen die sprookjes vandaan? Deze worden geschreven door sprookjesschrijvers. Hans Christiaan Anderson is een schrijver en heeft een heel boek vol met sprookjes of… nou ja… Had! Door de heks zijn alle sprookjes uit het boek verdwenen en alleen met een toverspreuk komen deze sprookjes terug. Wie helpt Hans om de sprookjes terug te vinden? In Schrijver Hans en de verdwenen verhalen gaan de kinderen samen op zoek naar de toverspreuk om de verdwenen sprookjes terug te vinden. Help je mee met dit magisch avontuur? Voor kinderen die van sprookjes en magie houden.
Er zijn heel wat superhelden op de wereld, behalve in Nederland. Terwijl ze daar juist zo dringend nodig zijn! Daarom heeft het superhelden hoofdkwartier zich hier gevestigd om echte superhelden op te leiden. Mister X is op zoek naar kleine helden die het in zich hebben om een échte superheld te worden. Maar hoe word je eigenlijk een superheld? In Mister X van zero naar hero gaan de kinderen op zoek naar de superheld in zichzelf. In een uitdagende speurtocht worden de kinderen stap voor stap opgeleid tot superheld. Alle superhelden krijgen aan het eind een prijs en een echt diploma!
Lakei Jean-Pierre heeft de eer om namens de koning en koningin op bezoek te komen op een echt prinsen- en prinsessenfeest. Voor de gelegenheid hebben de koning en koningin zelfs een echte kroon van diamant uit hun schatkamer vooruit verstuurd. Lakei Jean-Pierre zal deze kroon hoogstpersoonlijk aan de jarige overhandigen, maar eenmaal op het feest blijkt dat de kroon nooit is aangekomen… Lakei Jean-Pierre neemt de kinderen mee in een magische speurtocht op zoek naar de kroon van diamant. Met echte prinsen- en prinsessenopdrachten komen de kinderen steeds dichter bij de kroon. Een 3 uur durend feest vol opdrachten en plezier!
Sef is een echte doe-het-zelver. Geen klus is hem te gek en er is niets dat hij niet kan. Dit keer heeft hij de opdracht gekregen om een huis te bouwen, maar… Sef komt handen tekort! En de tijd dringt, want de klus moet vandaag af! Sef kan wel wat hulp gebruiken om het huis op tijd af te krijgen. Wie houdt er van bouwen en is sterk en slim genoeg om Sef te helpen om een echte doe-het-zelver te worden? In ‘Sef de doe-het-zelver bouwt een huis’ leren de kinderen met iedere opdracht hoe ze een huis kunnen bouwen. Als ze alle opdrachten voltooid hebben, zijn ze échte doe-het-zelvers en ontvangen ze een presentje en een diploma!
Psst, heb jij het al gehoord? Er is hier een heel bijzonder dier gezien. Er zijn natuurlijk heel veel bijzondere dieren, groot en klein. Met prachtige veren of een zachte vacht. Maar dit dier is wel heel bijzonder. Deze vogel is namelijk bijna nog nooit door iemand in het echt gezien! Hij zit op plekken waar iedereen hem zo voorbij loopt, verstopt in het zicht. Weet jij welke vogel ik bedoel? Juist, de schaduwvogel! Wie helpt ranger Kevin om deze bijzondere vogel te vinden? In Ranger Kevin en de legende van de schaduwvogel gaan we samen op zoek naar de schaduwvogel. Iedere opdracht brengt ons dichterbij de locatie van dit legendarische dier. Vind jij het nest? Een avontuur voor echte dierenliefhebbers!
Heb je weleens gehoord van kapitein Flint? Nee? Argh, hoe is dat mogelijk! Wie weet nou niet dat de schat van kapitein Flint nog altijd ergens verstopt ligt? Goud, puur goud voor het oprapen! Wie wil dat nou niet? Maar zal ik jullie eens een geheimpje verklappen? Ik heb een schatkaart én een sleutel waarmee ik de schat kan vinden! Wie van jullie piraatjes is dapper genoeg om mijn bemanning te worden en mee te gaan op zoek naar de schat? Door middel van spelletjes en puzzels worden de kleine piraatjes in deze zoektocht op de proef gesteld. Zal het ze lukken om tijdens dit avontuur de schat te vinden?
Is jouw kind helemaal idolaat van iets wat hier niet tussen staat? Geen nood, arjospronk.nl verzorgt namelijk ook speurtocht kinderfeestjes op maat! Neem contact met ons op en wij gaan graag voor je aan de slag!